Liikaa lihaa ja karvaa neukkarissa!

Pullamainen paljas, valkoinen, hikinen iho, tursuavat ihokarvat, hikinäpyt ja hoitamattomat jalat, namia!  Kesä on taas täällä!
Saamme estoitta ihailla karvaisia kainaloita, farkkushortseista roikkuvia pakaroita ja varvastossuja toimistoissa ja katukuvassa. Nyt on kesä. Meillä täällä peräpohjolassa on siviilioikeus pukeutua ihan miten sattuu. Miksi? Koska annamme universumille tasuria pakkasista.
Olen vastannut taas kysymykseen – kuinka pukeutua töihin kuumana kesäpäivänä? Suora vastaus, kesällä pukeudutaan työpaikalle aivan saman tavalla kuin talvellakin, mutta eri väreihin ja kesällä toimiviin materiaaleihin, eli puuvillaan, silkkiin ja pellavaan. Kesälläkään ei ole syytä sekoittaa vapaa- ja työaikaa keskenään. Asiakas on asiakas, säästä riippumatta. Niin, ja asiakas saa pukeutua miten haluaa, se on hänen vastuullaan. Työpaikan uskottavuus on työntekijöiden harteilla.
Mitä sitten tehdä, jos työpaikalla rikotaan yleisiä häveliäisyyden sääntöjä ja samalla tietysti työpaikan pukeutumissääntöä? Ensin kannattaa tarkastaa, onko yrityksellä edes olemassa kattavaa kirjallista ohjetta pukeutumisesta työajalla. Jos ei, klikkaa tästä. Paras keino tulevaisuudessa olisi sisällyttää se yrityksen perehdyttämismateriaaliin.
Varautunut esimies, lähettää muistutuksen kesän pukeutumiskoodista ennen helteiden alkamista ja johdonmukaisesti näyttää itse esimerkkiä läpi kesän.
Huonoin vaihtoehto on mennä suoraan henkilökohtaisesti puuttumaan asiaan ilman ennakkovaroitusta. Tuloksena on todennäköisesti syvästi loukkaantuneita tunteita ja pahimmillaan kostonisku tai mielenosoitus.  Ei ihan sitä, mitä haettiin.
Meissä ihmisissä on kaksi tapaa toimia, joihin ei työelämässä tarpeeksi luoteta. Ensimmäinen on se, että me toimimme aina oman parhaamme mukaan. On paljon ihmisiä, joilla ei ihan oikeasti ole käsitystä siitä mikä on soveliasta työpaikalla ja mikä ei. Kokemuksen puute, ystävien ohjeet tai mielikuvat työelämästä ovat poikkeuksellisen erilaisia.
Toiseksi, me noudatamme ohjeita. Uskallan väittää, että kun työntekijä saa kirjallisen ohjeistuksen lähes asiasta kuin asiasta, hän pyrkii sitä noudattamaan. Ne, jotka eivät niitä noudata, tietävät rikkovansa sääntöjä. Silloin palautteen vastaanottamiseen ei suhtauduta kuten henkilökohtaiseen kritiikkiin.
Kesätyöntekijät haluavat suoriutua työstään mahdollisimman hyvin, koska he haluavat toimia parjhaiden taitojen mukaisesti. He ovat siellä oppimassa juuri sitä eli oppimassa kuinka työelämässä toimitaan. Hyvä esimies opettaa ottamaan vastuun omasta viestistä asiallisesti, johon myös pukeutuminen kuuluu.
Tätä blogia saa myös jakaa yrityksissä, vinkki menee varmasti perille, hellästi ja perustellusti.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s