Eloveena Elli vai Silcone Sally?

Missihuuma käy kiihkeänä ja Miss Suomi 2015 tuomarit ovat ratkaisun edessä ensi sunnuntaina. Ajattelin, että kun minulta nyt kerran vinkkejä kysellään torstaina Kauppakeskus Tavastilassa, annan samaan hintaan vinkin myös varsinaisille tuomareille.

Finnartistien määrittelemissä Miss Suomi -kilpailusäännöissä sanotaan ’kaikkiin kauneusleikkauksiin tai niihin verrattaviin toimenpiteisiin suhtaudutaan erittäin varauksellisesti ja käsitellään tapauskohtaisesti.’ Käytännössähän tämä on tarkoittanut, että Suomen edustaja on mahdollisimman luonnonkaunis, ei silikoneja missään ja kasvoja ei saa olla kirurgisesti muokattu.

Suomi on varmasti yksi harvoista Miss Universum kisoihin säännöllisesti osallistuvista maista, jossa kauneutta muokkaavat operaatiot ovat kiellettyjä. Asia, josta itse olen kovin onnellinen, koska se antaa myös suoran viestin kaikille nuorille tytöille, jotka haaveilevat misseydestä, kauneus ei ole ostettavissa. Suomen vastakohta taitaa olla Miss Universum megamaanakin tunnettu Kolumbia, jossa massiiviset leikkaukset naisten elämäntapa. Tämähän jättää Suomen edustajan hyvin lohduttomaan kilpailutilanteeseen, koska vastassa on länsimaisen kauneusihanteen mukaiseksi leikellyt kilpailijat ja sen kauneusihanteen esikuvat ovat maasta nimeltä fantasia.

Nyt tulee vinkkini tuomareille, valitkaa voittajaksi se kandidaatti, joka itse aidosti uskoo luonnolliseen kauneuteen ja kykenee astumaan siihen rooliin myös kansainvälisissä kisoissa. Kisoihin lähtevän Miss Suomen on siis oltava tunnistettavissa luonnonkauneuden lähettilääksi.
Luonnollisen kauneusihanteen esikuvat ovat oltava hyvin erilaiset kuin kirurgisesti rakennetun ja tämän on myös näyttävä konkreettisesti kaikessa esiintymisestä ehostukseen. Viesti ei voi olla ristiriitainen miltään osin. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että kun sopivaa ehostusta ja matkapuvustusta suunnitellaan tai esiintymistaitoja hiotaan, on muistettava johdonmukaisesti tavoite, jota pyritään nostamaan esille. Mistä tunnistaa luonnollisen kauneuden ihanteen ja mitä arvoja se pitää sisällään? Silloin ei voida pyrkiä samanlaiseen sanattomaan tai sanalliseen viestiin, joka on voimakkaasti leikelty kilpailijalla käytössä. Olisiko mahdollista lipsauttaa henkilöhaastattelussa kohteliaasti toteamus, että itse arvostaa kauneutta, joka ei vaadi anestesiaa, sairaslomia, kipulääkitystä ja ylläpitäviä korjausleikkauksia tihenevässä määrin ja kuinka onnellinen äiti hän on tulevaisuudessa, kun oman lapsen perimän tunnistaa omakseen ihan ilman dna-testejä. Okei, toi viimeinen oli hiukan ehkä ilkeää, mutta totta.

Voittaako sillä sitten Miss Universum tittelin? Voipi olla, että ei. Kisa-organisaatio on määrätietoisesti pitänyt linjansa ja omat kauneusihanteensa, mutta olisiko mahdollista viedä kauneuskisoihin maailmantyyliin ns. keisarin uudet vaatteet? Rakentaa uuden trendin, luonnollisuuden terveyden rinnalle? Olisihan luonnollinen kauneus jo jotain ihan uutta, vaikka uskon, ettei Suomen edustaja ainoa ole. Valitettavasti olen huomannut, että luonnonkauneus usein peitetään matkimalla ns. leikellyn missin tyyliä ja kauneutta. Siinä kilpailussa ei vain voi voittaa, on pelattava omaa peliä ja näytettävä ylpeänä luonnollisuuden uljas voima. Se vaatii oman uskon omaan kauneuteen ja sen tunnistaminen on tuomariston käsissä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s