Montako pistettä saat taiteellisesta vaikutelmasta? Entä teknisestä osaamisesta?

Vuodenvaihde on kehityskeskusteluiden kulta-aikaa. Itse olen osallistunut sekä hyviin että huonoihin, johtuen sekä omasta että esimiehen asenteesta ja keskustelun tavoitteesta. Pahimmillaan tavoitteena on ollut ainoastaan lomakkeen pikainen täyttäminen johtoportaan mieliksi ja parhaimmillaan kipeän rehellinen keskustelu omasta sitoutumisesta työhön ja yhteisiin tavoitteisiin. Sitä, mitä olisin kenties kaivannut nuorempana, jota ei koskaan käsitelty, johti osaltani katkeraan turhautumiseen.

Kunpa joku olisi kysynyt nuorelta minulta, oletko miettinyt millaisen vaikutelman annat itsestäsi työpaikalla ja kuinka se tulee vaikuttamaan sinun ammatilliseen arvostukseen ja etenemiseen yrityksessä? Jälkiviisaana on helppo ajatella, että olisihan voinut itse nostaa asian puheeksi. – Miksi osaamistani ei huomata tai arvosteta yhtä paljon kuin minihameitani? Loppu hyvin kaikki hyvin, minä ja hameeni kasvoimme aikuisiksi.

Saako työntekijän antamaa henkilökohtaista vaikutelmaa arvioida? Oletko itse valmis saamaan palautetta kyvystäsi verkostoitua yritystilaisuuksissa, esiintymisestäsi asiakkaiden edessä tai asuvalinnastasi vaativissa asiakastapaamisissa? Myönnän heti, se ei ole helppoa kummallekaan osapuolelle ja ilman esimiehen ennakkovalmistelua, keskustelu saattaa helposti päätyä väärille raiteille. Kysymyshän on kuitenkin siitä, kenen ongelmaksi palautteen antamatta jättäminen koituu? Sinun.

Me jaksamme sinnikkäästi uskoa työelämässä kahteen väittämään.

  1. Vain konkreettisella asiaosaamisella ja koulutuksella on merkitystä työelämässä.
  2. Ihminen pystyy kouluttautumaan ja kehittymään vain tekniikan, tieteiden ja ammatillisen osaamisen saralla.

Tosiasia kuitenkin on, että ylennyksiä ei anneta aina penaalin terävimmälle. Ammatillisessa arvostuksessa on kyse paljon muustakin kuin substanssiosaamisesta. Erittäin suuri merkitys on sillä, kuinka viestität työpaikalla sanattomasti juurikin siitä omasta osaamisestasi, koska se on silloin myös muiden tunnistettavissa olevaa osaamista. Vanha sanonta kynttilästä vakan alla on niin totta. Oma vakka, oma vika, jos palaa poroksi.

Jos olet onnekas ja saat asiallista palautetta antamastasi vaikutelmasta, sinuun selvästi panostetaan tulevaisuudessakin. Toivottavasti saat myös tukea näiden taitojen kehittämiseen. Ihmisen on mahdollista oppia myös sosiaalisia käytöstapoja ja esiintymistä, ujonkin. Aikuisena kyse on ajatuksesta, uskomuksista ja arvostuksesta. Liike-elämän pukeutumisessa kyse on siitä erosta, millaisen viestin annamme omasta mielestämme ja kuinka sinut todellisuudessa nähdään. Onko muodikkuudella, sukupuolella ja tuotemerkeillä merkitystä? Ei. Merkitystä on tilanteen mukaisella, siistillä ja huolitellulla olemuksella, koska silloin annat viestin, että sinun henkilökohtaiset asiat ovat hallinnassa ja keskityt työhösi, et ulkonäköön tai miellyttämiseen.

Haluatko olla uskottava ja tunnistettava alasi asiantuntija? Löytyykö organisaatiostasi osaajia, joiden ammatillinen vaikutelma kaipaa kipeästi valmennusta? Tutustu Executive Presence Boot Camp ja ilmoittaudu mukaan helmikuun valmennukseen! Kyseessä on ainutlaatuinen valmennuskokonaisuus, jonka jälkeen annat itsestäsi selvästi osaavan ja varman vaikutelman liike-elämässä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s