One beer, PLEASE!

”Nii, ja sit se tarjoilija sanoi mulle takaisin, että – one beer PLEASE! Ihanko mun pitäsi anoa siltä sitä jo maksettua olutta. Ihanko se ei olis ymmärtänyt, että mulla oli sellanen All inclisive- paketti!” Olin ollut perinteisellä aurinkolomalla perheen kanssa. Paluulennolla kuulin takanaistuvien lomailijoiden mietteitä lomasta ja samalla lennolla palasin takaisin julmasti todellisuuteen.

Logiikka, jossa perustellaan oikeus unohtaa käytöstavat, kun ruoka ja juomat ovat etukäteen maksettuja, ei oikein aukea minulle. Kuinka rahanvaihto vaikuttaa tapoihin? Onko sillä merkitystä, jos maksu on suoritettu tunti, päivä, kuukausi vai vuosi aikaisemmin?

Entäs palkanmaksu? Uskallan väittää, että tämä kyseinen rouva odottaa työnantajaltaan normaaleja käytöstapoja ja myös oman työnsä arvostusta, kenties ihan sanallista positiivista palutetta tavoitteiden täyttyessä, vaikka saa työstään jo palkankin.

Jokainen meistä kaipaa tulla nähdyksi ja kuulluksi, niin tarjoilija, terveydenhoitaja kuin toimitusjohtajakin. Hyvät tavat kumpuavat ajatuksesta – en minä, vaan sinä. Muistamme pitkään millaisen tunteen muut meissä herättävät. Kun keskitymme jättämään itsestämme hyvän muistikuvan, käytäydymme toisia kohtaan luonnostaan kunnoittavasti. Jos käytöksemme on laskelmoitua, eli eri tavat eri ihmisille, se tietysti paljastaa paljon meidän arvoista. Jos et usko, katso tämä video (kesto n. 16 s.) ja mieti mitä se kertoo asenteista itseään ja toisia kohtaan.

Itse uskon, että hyvät ja huonot tavat tulevat bumerangina meille takaisin!

IMG_3861

 

 

 

.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s